Nieuwe boeken:

SRO webwinkel

SRO op Facebook

Contact

Op 4 november 2016 wordt tijdens een seminar herdacht dat 75 jaar geleden de voorloper van de Commissie Dapperheidsonderscheidingen (CDO) werd ingesteld. Deze commissie adviseert sinds 1941 over het toekennen van dapperheidsonderscheidingen en was zeer nauw betrokken bij de instelling en ontwikkeling van het Bronzen Kruis, het Kruis van Verdienste, het Vliegerkruis en de Bronzen Leeuw.

Erik Müller, auteur van vele phaleristieke publicaties en beheerder van de website www.onderscheidingen.nl schreef ter gelegenheid van het jubileum van de CDO over elk van deze dapperheidsonderscheidingen een indrukwekkend boek. Elk boek bevat, naast een beschrijving van het ontstaan van de onderscheiding, een uniek en nog niet eerder gepubliceerd overzicht van alle gedecoreerden. In dit overzicht staan in de volgorde van het register beknopte persoonsgegevens van de gedecoreerde en de motivatie van de toekenning. Elk boek is voorzien van illustraties van dragers en decoraties.

De titels van de boeken zijn:

- Voor bijzonder moedige en beleidvolle daden: De Bronzen Leeuw 1944-2016

- Voor moedige en beleidvolle daden: Het Bronzen Kruis 1940-2016

- Voor moedig en beleidvol optreden: Het Kruis van Verdienste 1941-2016

- Voor moed, initiatief en volharding: Het Vliegerkruis 1941-2016

De boeken kosten per stuk 15 euro (excl. verzendkosten) en kunnen vanaf 4 november 2016 worden besteld via de website van de Studiekring Ridderorden en Onderscheidingen: http://www.vereniging-sro.nl/.